fredag 17 juli 2009

Hemma hos S


Här svänger ni av om ni ska hälsa på hos oss. Stenen är gjuten och målad av Sigges pappa ungefär samtidigt som dackfejden pågick :-)

Stenen har således varit ett riktmärke för gäster i ca 40 år

I den här lillstugan även Benkebo kallad bor vi.


I friggeboden bor det oftast barn. Det barn som har påhälsning av kompis har förtur. Oftast har friggan bebotts av Andreas och Malin.


Lekstugan är inredd med en fast tvåvåningssäng och fungerar utmärkt att bo i tills dess man är 160 cm lång. Micke och Daniel har bott här de senaste åren och gör nu sin sista sommar. Micke passerar alldeles snart längdgränsen :-) Den blir helt enkelt åter en lekstuga nästa sommar igen.


Det här är boden! Ena sidan (baksidan) består av en arbetsbod där gamla fiskenät och verktyg förvaras. Framsidan som vi ser här är en bastu samt står här ett extra kylskåp som vi så väl behöver då vi oftast är många som bor här.


Detta är den gamla storstugan som beboddes av Sigges föräldrar på den tiden då hans mor var i livet och hans far ännu åkte de 2,3 milen från Visby för att bo i Tofta. Nu var det dock flera somrar sedan han orkade besöka oss. Detta hus bebos nu för tiden av gäster och i sällsynta fall får barnen lite lyx.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar