tisdag 30 mars 2010

Junibacken

Freja är inte bortskämd med egen tid och aktiviteter som är tänkta för barn i hennes ålder. Skansen och Junibacken är väl typiska ställen att besöka om man som vi bor i Stockholm. Visst har hon varit på Skansen men hon bar blöja och satt i vagn.. Därför bestämde jag mig för att ta henne till Junibacken så här i samband med hennes 5-årsdag. Hon var full av förväntan under vår resa till den hemliga utflyktsplatsen.
Roslagsbanan
Hon satt så fint och tyckte att tåget åkte såå fort..allt var oerhört spännande i ungefär tre stationer sedan kom första försiktiga frågan om vi var framme snart ;-)
44:an
Bussen krängde och det gällde att hålla i sig. Det i sig var lite roligt så humöret och känslan av förväntan var kvar på topp. När vi till sist kom fram så hann det inte lekas så mycket innan det blev dags för första föreställningen "Sand i Samarkand". Hon sjöng och tecknade med i sångerna och var nöjd, glad och lite hungrig då föreställningen var slut.
Lunch på tu man hand
Lunchmenyn bestod av två rätter! Pannkaka och köttbullar. Vi blev så nyfikna och suktade så vi var tvungna att prova båda! Vi fick äta snabbt för Prussiluskan och konstapel Kling påade att föreställningen Pippi strax skulle börja. Då den var avslutad så lektes det. Vispades i grytor, vägdes ost, åktes rutchkanor, letades bananer i djungeln, kördes tåg. Till sist så tog jag henne till Sagotåget. Synen av den flicka som satt bredvid mig slår det mesta. Det blev lite speciellt att åka sagotåget för första gången med någon som dels kunde sagorna dels var så stor att hon lyssnade på vad Astrid läste och dessutom uppskattade det hon såg. En riktig hit!
Fika bör man annars...
All lek gjorde att man blev varm och törstig. En kort fika för att hålla mellisrutinerna intakta. Efter det en sista sväng där vi kunde konstatera att Alfons inte var hemma, att Karlsson på taket verkligen hade det stökigt hemma liksom Pettson och Findus osv
Vårflirt
Freja låter meddela att när man är fem år så kan man blunda med bara ett öga.
Hemresa
Freja tyckte att dagen varit bra och svaret på frågan hur kul det hade varit så flinade hon upp sig som bilden visar. Det var ett svar som betalade åtta timmars rena barnaktiviteter  för en gammal mamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar